Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Ta'iala mo le Fa'aogaina o Mea Fa'amatala Fa'atasi ma Vitio, Metotia ma Fa'agaio'iga

Ta'iala mo le Fa'aogaina o Mea Fa'amatala Fa'atasi ma Vitio, Metotia ma Fa'agaio'iga

Fa'amatalaga mulimuli 09/14, taimi e faitau ai: 9mins

 

I le gaosiga ma le faʻaogaina o masini, o mea e fai ma mea taua, mo le faʻaogaina o masini, e faʻamautinoa ai o le faʻaogaina masani o masini o loʻo i ai se sao taua, o le gaosiga o masini o loʻo i ai i se tulaga patino e fuafua ai le tulaga maualuga o masini ma le faʻaogaina lelei.

O lenei tusiga o loʻo faʻaalia ai ata e ono o metotia faʻaogaina o masini.O auala e faʻaogaina ai le gaosiga o masini, faʻagasologa o masini ma o latou manaʻoga o loʻo talanoaina, faʻatasi ma le faʻaogaina o le gaosiga o masini i le faʻaaogaina o faʻafitauli masani i le faagasologa o le gaioiga ma fofo fofo, e tuʻuina atu ai se taʻiala faigofie mo lau gaosiga ma le gaosiga, ina ia mafai ai ona e faia. filifili le faagasologa sao, e mafai foifa'afeso'ota'i a matou inisiniae maua ai fa'amatalaga e feso'ota'i ma le gaosiga o masini.

 Ta'iala mo Mea Fa'akomepiuta

 

Anotusi

1 Fa'ata'ita'iga o ituaiga e 6 o masini masini masini

2 Fa'asologa o le gaosiga o masini fa'agasologa ma ona mana'oga

3 Faʻafitauli masani ma fofo i le faʻaogaina o faʻagasologa o masini i le gaosiga o masini

 

1 Metotia Fa'agasologa Fa'ainisinia

E eseese fo'i foliga o nifo, lea e sili ona taatele o nifo fa'atasi.E lua ituaiga tele o auala e fa'aogaina ai nifo e masani ona fa'aogaina mo foliga o nifo, e ta'ua o le faiga ma le fa'asalalauina.

1)Mili nifo

O le viliina o nifo fa'atasi ma le tisiketi fa'apipi'i fa'apipi'i e fa'atatau i le faiga, ma o le foliga o le koluse fa'alava e fetaui ma foliga o nifo.O nifo e fa'amama i fafo.A mae'a le viliina o le pito nifo e tasi o le mea e fa'aoga ai, e fa'asino lima le masini fa'asino igoa e liliu ai se nifo, ona vili lea o le isi avanoa nifo, ma fa'asolo atu, se'ia o'o i le fa'ai'uga o le vili uma.

 Masini masini e ala ile vili

Masini masini e ala ile vili

  • Fa'atatauga

O lenei metotia e maualalo le lelei o le gaosiga ma le saʻo, ma e naʻo le fetaui mo le tasi vaega ma le gaosiga o vaega laiti.

2) Faiga olo

E iai fo'i ile faiga ole faiga ole faiga, ole uili olo e le faigofie ona fa'aofuina, e fa'aitiitia le fa'aoga.

 Fausia ma olo olo

Fausia ma olo olo

3)Metotia faʻafefe

Metotia o le fagogo 

Metotia o le fagogo

O le mea faigaluega mo le tipiina o mea fa'aoga avanoa i le taimi o le fa'a'ave'au o le ogaumu, o se anufe ona o le tele o le si'isi'i si'isi'i tulimanu o le ogaumu.O le ogaumu o lo'o tu'u i le itu e fa'atatau i le si'osi'o, e fai ai le tele o pito tipi, ma o lona fa'ailoga masani e iai se fa'ailoga.

O le mea lea, pe a taamilo pea le ogaumu, e mafai ona manatu uili uila o se gaioiga o se fata umi e le gata.I le taimi lava e tasi, e tipi le mea e tipi mai luga i lalo, faʻamauina le fesoʻotaʻiga i le va o le fata (hob) ma le mea e faʻaoga ai, ma e mafai e le ogaumu ona faʻaogaina le faʻaogaina o mea faʻaogaina i luga o le mea e faʻaogaina.

 Fa'avae o le fa'avevelaina o mea fa'aoga

Fa'avae o le fa'avevelaina o mea fa'aoga

 

  • Uiga fa'agasologa

(1) O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le auala faʻasalalau e maualuga le saʻo o le gaioiga, ma e leai se mea sese i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le auala o le viliina, o lea e maualuga ai le saʻo o le vaeluaga, ma e mafai ona masani ona faʻaogaina masini ma 8 ~ 7 tulaga. o le sa'o.

(2) E mafai e le ogaumu ona fa'agaioia mea fa'a'a'ai e tutusa le module ma le maualuga o le mamafa e pei o le ogaumu ae eseese numera nifo.

(3) O le maualuga o le gaosiga o le gaosiga o loʻo faʻaauau pea le tipiina, e leai se taimi faʻaalu fesoasoani, e masani ona maualuga atu le gaosiga nai lo le viliina ma le faʻaofiina o mea.

 

  • Fa'atatauga

E fetaui lelei le Hobbing mo le gaosiga e tasi le vaega laiti-lota ma le gaosiga tele.

4)Veleina o masini

 Fufulu meataavale

Fufulu meataavale

I le tele o gaosiga, o le seleina o mea e masani ona fa'auma mo luga ole nifo e le ma'a'a.O lona ta'iala galue o le fa'aogaina lea o le naifi sele ma le mea e fa'agaioia mo le fe'avea'i saoloto, fa'atasi ai ma le fesoasoani a le fa'ase'e fa'atasi i le va o le lua, mai luga o le nifo e sele ai ni meataalo sili ona lelei, ina ia fa'aleleia atili ai le sa'o o le nifo. .E mafai fo'i e le seleina ona fai ni nifo e pei o le pa'u e fa'aleleia ai le tulaga o le mea e fa'afeso'ota'i ai nifo.

  • Uiga fa'agasologa

1. Shaving saʻo e masani lava 6 i le 7, luga roughness Ra o le 0.8 i le 0.4μm, mo le faʻamaeʻaina o gears unquenched.

2. O le maualuga o le gaosiga o le seleina, faʻaogaina o se mea faʻapipiʻi tele e masani lava naʻo le 2 i le 4 min, faʻatusatusa i le oloina, e mafai ona faʻaleleia le gaosiga e sili atu i le 10 taimi.

3. Talu ai ona o le faagasologa o le seleina e leai se totogi, e le salalau le masini i le gaioiga o le filifili taʻavale, o lea e faigofie ai le fausaga o le masini, faigofie ona fetuunai le masini.

  • Fa'atatauga

O le sele ose auala e fa'aaogaina lautele mo le fa'auma o nifo, aemaise lava mo le fa'aauauina o le gaosiga o mea tetele, ma e masani lava ona fa'aoga mo le fa'aumaina o mea e le malō ona o lona tau maualuga.O lo'o fa'aaogaina le sele i le taimi nei mo le fa'aumaina o mea fa'aoga fa'ato'aga, ae o le auala lea na fa'aaoga muamua mo le seleina o mea fa'aoga anufe.I aso anamua, sa i ai foʻi mea tipi sele pa, sa faʻaaogaina foi mo le faʻamaeʻaina o mea faʻaoga faʻaoga, ae ona o le lavelave tele o latou fausaga, e seasea faʻaaogaina i le taimi nei.

5) Faiga o masini

 Fa'ameamea

Fa'ameamea

O le fa'avasegaina o mea fa'aoga o se ituaiga o mea e tipi ai mea e masani ona fa'aogaina e fa'aopoopo i le fa'amama.Pe a fa'apipi'i, o le fa'ameamea ma le mea faigaluega e tutusa ma le fa'aogaina o se pea o mea fa'aoga fa'aoga.O le foliga o le gaioiga o le mea faigaluega ma le mea faʻapipiʻi o loʻo faʻaalia i le Ata a.I le taimi o le fa'aogaina o mea fa'aoga, e faia e le meafaigaluega se gaioiga fa'asolosolo fa'asolosolo maualuga i le itu o le axis mea faigaluega ma fa'agasolo uma fa'amatalaga nifo o le mea faigaluega.I le faagasologa, o le meafaigaluega na o le tipiina o se vaega itiiti o le mea faigaluega nifo togo faatasi ma reciprocation taitasi, ma o le nifo luga curve o le workpiece toga nifo e aofia ai le teutusi o le tipi tipi o le naifi faaofiina, e pei ona faaalia i le Ata b. .

O le faʻavae o le faʻaogaina o masini

O le faʻavae o le faʻaogaina o masini

  • Fa'atatauga

I le tulaga lautele, o le gaosiga o le fa'amama e sili atu le maualuga nai lo le fa'avasegaina, aua o le fa'avasegaina o se gaioiga fa'afo'i ma e le motusia le ta'a toe fo'i.O le fa'aogaina o mea e fa'aogaina e fa'aitiitia le malo ma o le aofa'i tipi e le mafai ona tele.Ae ui i lea, mo mea laiti modulus gears (m<2.5 mm), o le gaosiga o le faʻatulagaina atonu e maualuga atu nai lo le hobbing.Mo mea manifinifi, e tasi le gaosiga o vaega, hobbing tipi le umi e lapopoa, atonu e le aoga tele e pei o le faʻatulagaina.

6) Oli masini e ala ile fa'asalalauina

O le gaioiga tipi o le auala faʻasalalau e talitutusa ma le faʻamama ma o se auala e faʻamaeʻa ai nifo, aemaise lava mo mea faʻamaʻa, e masani ona naʻo le pau lea o le auala e faʻamaeʻa ai.E mafai ona fa'aoga le auala fa'asalalauina e olo ai nifo i mea fa'aoga anufe po'o uili e olo ai le konikika po'o tisiki.

 

2 Fa'asologa o le gaosiga o masini fa'agasologa ma ona mana'oga

1) Faiga o avanoa

O le faʻaogaina o avanoa avanoa i le gaosiga o masini e masani ona faʻaaogaina, e masani lava i le tulaga o le faʻaogaina ma le vevela vevela.Faatasi ai ma le faasolosolo malie o le atinaʻeina o masini gaosiga ma le gaosiga o tekonolosi, o le faʻaogaina o tekonolosi ua faasolosolo malie ona faʻaaogaina lautele i le gaosiga o masini faʻainisinia, aemaise lava i le gaosiga ma le gaosiga o mea faigaluega ituaiga laa.O le fa'agasologa faigata e mana'omia ai le maualuga o le fa'agaioiga lelei ma le sa'o e fa'aitiitia ai le tau o le gaosiga o mea fa'aoga ma fa'aitiitia ai le fa'aleagaina o punaoa.

 Faiga o avanoa

Faiga o avanoa

2) Faiga masani

O le gaosiga o masini e faigata tele ona pulea le malulu o le mea faigaluega, lea e aʻafia e le siosiomaga o loʻo siomia ai, faʻafitauli o meafaigaluega, faʻaogaina o le tusi lesona ma isi mea, e mafua ai faʻalavelave faʻalavelave i le tutusa o le fausaga faʻalapotopotoga, o lea e tatau ai ona faʻamafanafanaina le uʻamea. tipi.O lenei faiga e faʻaaogaina i le isothermal normalizing process e faʻatatau i le faʻafitauli o le aloese mai le faʻaleagaina o le vevela o mea uamea i se vevela talafeagai pe a maeʻa le vavaeina o le maaa ma le vevela togafitiga.

masani

3) Faiga liliu

O le gaosiga ma le faʻaogaina o mea e manaʻomia mo le faʻatulagaina o mea e manaʻomia e maualuga, i le taimi nei i le gaosiga o mea e faʻaogaina avanoa e masani ona manaʻomia e faʻaoga i le CNC lathe, e tusa ai ma manaʻoga o le pito pito i luga ma le faʻaogaina mo le faʻaogaina, faʻaleleia le saʻo o le nifo avanoa, ia faʻamautinoa le lelei o le gaosiga ma le gaosiga o mea, e aofia ai le gaogao, pito pito, pito i fafo o le gaosiga o le gaosiga, ma isi.

4)Tau ma faaofiofi

Ina ia faʻaleleia le ola tautua o le meafaigaluega, pe a maeʻa le faʻaogaina, faʻaofiina o le naifi faʻamaʻai, faʻatasi ai ma le matafaioi o le toe faʻapipiʻiina o tekonolosi, faʻaitiitia le numera o mea e sui ai meafaigaluega, faʻamautinoa lelei le ola o le meafaigaluega, ia tuʻuina atu se faʻamaoniga o le faʻamautuina o gaioiga. , ma fa'alauiloa le fa'aleleia o le tamaoaiga o le gaosiga.

5)Tafu

I le faʻamaeʻaina o le gaosiga o masini, o le seleina o se tasi lea o auala masani masani, e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o masini, e avea o se faʻagasologa o gaosiga autu, o le seleina o loʻo i ai le malosi malosi, e le gata i le maualuga, ma e iai le avanoa e faigofie ai ona ausia. le foliga o nifo ma le fa'atulagaina o nifo.

6) Togafitiga vevela

Fa'asagaga o le vevela, i le gaosiga o le gaosiga o masini, e sili ona taatele i le nitriding, carburizing, fa'amalo vevela togafitiga i nei auala.A maeʻa lenei faʻagasologa, o loʻo faʻatuputeleina le maaa o luga o mea, ma faʻateleina le malosi o le palasitika o le ogatotonu, lea e faʻateleina ai le faʻalauteleina o le ola o mea ma faʻamalosia lelei ai le vaivai ma le faʻaogaina o le faʻaogaina.

7) Faiga olo

O le faʻagasologa o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi e faʻatatau i le faʻamaeʻaina o le faʻagasologa mo nisi tulaga, e aofia ai le pito i fafo, pito i totonu ma le pito pito o le mea e faʻaogaina, ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o le faʻapotopotoga ma le faʻapipiʻiina saʻo.

8)Asiga

O le asiasiga o se vaega taua o le gaosiga o masini ma e faasino i le asiasiga ma le faʻamamaina o nifo, lea e masani ona faʻatinoina aʻo leʻi faʻapipiʻiina le mea faigaluega.Malamalama atoatoa ma auʻiliʻiliga o le faʻaogaina o nifo, o le faʻaogaina o mea faigaluega suʻesuʻe atoatoa, faʻaleleia le aoga o le asiasiga e puipuia ai faʻafitauli e pei o le pisapisao.

 

3 Fa'afitauli masani ma fofo ile fa'aogaina ole faiga ole masini ile gaosiga ole masini

F: Le sa'o numera o nifo

A: A o lee le sa'o le numera o nifo, e tatau ona sili atu le gauai i le filifiliga saʻo o ogaumu, ma o le ogaumu e tutusa le tulimanu o le helix, o le mea e tasi o le mamafa o le hob ma le module hob tutusa e tatau ona faʻaaogaina.

Q: Tele foliga sese o nifo

A: A o le faafitauli otele foliga sese o nifo e tupu, ona fetuutuunai lea o le tulimanu fa'apipi'i i le taimi.Fua'i pe sa'o le tele o mea fa'aoga ma le fa'atonuga fa'aopoopo e fa'amanino ai le lelei o le gaosiga o masini.

F: E le tutusa foliga o nifo

A: Le masanile tutusa o foliga o nifoe mafai ona foia faafitauli e ala i le fetuunaiga o le ogaumu.Fa'aoga se mea olo e fa'ama'ai ai ogaumu ma le sa'o maualuga ma filifili se mea olo e fa'ama'ai ai ogaumu e taugofie ma faigofie ona fa'aogaina e fa'alauiloa ai le sa'o lelei o le fa'apipi'iina o ogaumu ma le lelei o le fa'ama'ai.Si'osi'omia uma le fa'apipi'iina ma le fa'aogaina o mea fa'atau, fa'amalosia le mautu o le fa'agaioiga lathe, ma fa'aleleia le tulaga lelei atoa ma le fa'agaioiga lelei o le gaosiga o masini.


Taimi meli: Me-17-2022

Sauni e Fa'amatala?

O fa'amatalaga uma ma fa'apipi'i e malupuipuia ma fa'alilolilo.

Faafesootai matou