Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Lau'ele'ele i Gaosia: Fua, A'afiaga & Fa'aitiitiga

Lau'ele'ele i Gaosia: Fua, A'afiaga & Fa'aitiitiga

Fa'afouga mulimuli:09/01, taimi e faitau ai: 5 mins

Fa'ai'uga o le Lau'ele'ele talatala

Fa'ai'uga o le Lau'ele'ele talatala

Sei o tatou malamalama i le talatala o luga ma le fa'ai'uga taimi.O le faʻagasologa o le faʻamaluluina o luga o vaega gaosi ma oloa e taʻua o le faʻamaeʻaina o luga, lea e suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le gaʻo.Ole fa'ailoga sili ona ta'uta'ua mo le fa'atusatusaina ole matematika ole Roughness ole Ra.O lo'o fa'aalia ai le fa'asologa o fuainumera i luga ole laiga.O se tamai Rao lona uiga o se mea lamolemole.

O le talatala o luga ole la'au ole fa'aletonu ole a'a o le fogā'ele'ele o lo'o fa'atupu e ala i le fa'asologa o fausaga o le tumutumu ma le ala.O nei tumutumu ma fa'alava e mafai ona mama'i ma va'aia, e fa'atatau i le maualuga o le talatala.O le tulaga maualuga o mea mata po'o oloa mae'a e taua tele ile fale gaosi oloa.E le na'o le fa'alelei fa'alelei ae e a'afia ai fo'i le fa'atinoga o vaega ma le lelei atoa.

 

 

Fua o le Talatala o le Laupapa

Fa'ailoga talatala o luga

Fa'ailoga talatala o luga

 

O le talatala o luga o loʻo faʻaalia e”Ra,ma o lona iunite o microns (µ).O le Ra o lo'o tu'uina atu ai le eseesega masani i le va o le tumutumu (maualuga) ma le ala (loloto) i luga o le luga i luga o le fuaina o le umi.

O le fuaina o luga e taua tele mo le gaosia o vaega faʻalagolago ma tumau ma oloa ile gaosiga saʻo.O le mea lea, e tatau ona fuaina ma mataʻituina ia faʻasologa o luga i le faʻamatalaga manaʻomia.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuaina o le gaogao o luga o le faitotoa lea e ausia ai le faʻamaeʻaina o luga.

1.          Fua ma le su'ega.

 

O le auala fa'afeso'ota'i lea e fua ai le talatala o luga.Ina ia faia le Fua, e tatau ona pa'i se su'esu'ega po'o se penisini i luga.

Fuaina o le Gagana i le su'esu'ega

Fuaina o le Gagana i le su'esu'ega

 

O le fa'ase'e muamua e fa'atūina le fa'asinomaga, ona mulimuli atu ai lea o le su'esu'e i tua e fealua'i i luga o le fogā'ele'ele e ala i tumutumu ma fa'alava a'o lafo fa'ailo eletise e atia'e ai le fa'aaliga o luga.A maeʻa lena, e mafai ona maua le gaʻo o luga mai le faʻailoga na faia.

2.          Optical profilemetry

 

O lenei faiga uso galu mama po'o galu leo.O le masini e auina atu galu ultrasonic i luga ma maua ata.O le tulaga o le galu faʻaalia e faʻaaogaina e fatu ai se faʻamatalaga 3D luga ma fuafua le Roughness.

 

Fa'ailoga 3D talatala mai fa'amatalaga mata'utia

Fa'ailoga 3D talatala mai fa'amatalaga mata'utia

3.          Faatusatusaga

 

I lenei auala, o le gaosigafa'atusatusa le pito i luga ole oloa ma le 'oloa fa'atasi ai ma vaega masani na fuaina muamuama filifili le mea e sili ona latalata e faaaoga ai o latou lagona.E ui lava e le o se auala saʻo tele, e mafai ona faʻaaogaina i le mea e le manaʻomia ai le maualuga o le saʻo, ma o le a faʻaogaina atili ata i luga o le fogaeleele.

 

Fa'aleaga Vs.Gaosimea

O se tasi o faʻailoga autu o faʻatinoga mo vaega gaosi o le Roughness.O tulaga mata'utia o le talatala o luga e o'o atu ai i ta'eta'ei a'o fa'aogaina ma fa'atupuina ai le ono a'afia tele pe a fa'aalia i le si'osi'omaga.E le gata i lea, o le Roughness e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei ma iu ai ina afaina ai se masini faʻainisinia e manaʻomia ai le maualalo o le feteʻenaʻiga ona o le faʻafefe o luga e faʻateleina ai le feteʻenaʻiga i le va o vaega.

 

Fa'alagolago i le fa'aoga, o mea fa'ainisinia ta'itasi e ese le tapula'a pito i luga mo le talatala o luga.Mo se fa'ata'ita'iga, o elemene o lo'o popole ai fete'ena'iga e maualalo le fa'apalepale mo le Roughness ona e faigata le fa'agaioiga, ma ta'e le vaega pe a maualuga tele le Roughness.

O filo ma mea fa'apipi'i e mafai ona i ai se aofa'iga talafeagai o le Roughness aua e le fa'alavelaveina le fa'auiga ma fa'afaigofie le fetaui lelei i le va o vaega.E le gata i lea, o le pito i luga o loʻo manaʻomia ai le ata vali e mafaufau i se tikeri o le Roughness, lea e atiaʻe ai le pipii ma faʻafaigofie le faagasologa.

 

Talatala o luga i nisi o galuega masani o gaosiga

 

Fa'agaioiga

Ra( maualuga)

Ra( laititi)

Otioti afi

25

12.5

viliina

6.3

0.8

Broaching

3.2

0.8

Fuafuaga, Fausia

12.5

1.6

viliina

6.3

1.6

Fa'ameamea

6.3

1.6

Filifilia.Fa'a'ave'esea masini

4.75

1.6

Tupe Teufaafaigaluega

3.2

1.6

La'u oneone

25

12.5

olo

1.6

0.1

Fa'aaloalo

0.8

0.1

Electro-Polani

0.8

0.1

Faila

0.4

0.1

leisa

6.3

0.8

Fiu, Liliu

6.3

0.4

Fa'atatauga talatala o luga i galuega eseese

 

Fa'ailoga mo le Tala'aga

Sei o tatou talanoaina muamua ia faapuupuuga o loo faaaogaina i faatusa ae lei agai atu i faailoga lava ia.Afai e te vaʻavaʻai i luga o faʻailoga faʻamaeʻaina i luga o ata gaosiga, o le a e vaʻaia ni faʻapuupuuga eseese.

 

Uiga

Ra

Ole talatala o luga ole laiga, fa'atatau ile fa'asologa ole maualuga uma o tumutumu mai le laina fa'asino.

 

Rmaualuga

Maualuluga Tusa'o mamao i le va o le tumutumu ma le ala

Rz       

Ole maualuga maualuga ole 5 pito sili ona maualuga,

·        Rt

Aofa'i maualuga o le talatala talatala

Lisi o Faapuupuuga

Fa'ailoga talatala o luga

Fa'ailoga talatala o luga

 

a

Tau talatala ile micrometer (µm)

b

Auala gaosiga

c

Fa'ata'ita'iga umi ole Gagana (mm po'o le inisi)

d

o le itu o lo'o taoto i luga

e

mea la'ititi e mana'omia e aveese ai (mm)

f

averesi maualuga maualuga o tumutumu

Uiga o fesuiaiga o loʻo faʻaaogaina i faʻailoga

E ala i le su'esu'eina o fa'ailoga talatala i luga o se ata gaosi, e mafai e le au fa'ata'ita'i ma tagata fa'atautaia ona fa'afeso'ota'i le tulaga o le fa'amae'aina o luga i so'o se vaega o masini.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le CNC operator ona fuafua mai le ata a le au mamanu le tele o mea e tatau ona aveese mai luga aʻo faʻamaeʻaina.

 

O a mea e a'afia ai le maualuga o le talatala o luga?

 

O mea nei e tolu e a'afia ai le talatala o luga;Fa'atonuga tipi, oloina, ma fa'atonu fa'amaufa'ailoga (Otioti saosaoa & fua fafaga).

 

1.          Galuega tipi

A maeʻa le tipiina o gaioiga faʻatasi ma CNC masini, o le meafaigaluega tipi e tuʻu ai le toega i luga o le tipiina ona o le mamafa i le taimi e faʻamalolo ai le meafaigaluega mai le mea faigaluega.

Ole toega lea (e ta'ua o le burr) e a'afia ai fo'i vaega e mana'omia le mautu.O mea nei o le a fuafua ai le tele ma le aofaʻi o toega i luga o le mea o loʻo totoe e le meafaigaluega tipi.

  • Le fa'asesega i le pito tipi
  • Fa'aliliu'esega alalaupapa o meafaigaluega
  • Fafagaina fua
  • deformation ao tipi

 

2.          olo

O le fa'agasologa o le oloina i le gaosiga e fa'aogaina ai ala fa'amalo malo, abrasive olo, ma o le vevela e mafai ona o'o atu i le 1500 ° C i le taimi o le faagasologa.O le pito o le abrasive particles o le a maua ai le palasitika tafe vevela ona o le maualuga o le vevela galue, ma tuʻu ai sina gaogao i luga.

 

3.          Otioti Saosaoa & Fafaga Fua Faatatau

O le maualuga o le tipiina o le saoasaoa e faʻateleina ai le faʻavaeina o tupe meataalo, ma o le a sili atu foʻi le lautele o le tele o tupe meataalo.O le mea lea o le a tuʻu ai e le meafaigaluega le tele o burrs i luga o le fogaeleele ona o le maualuga o le tipiina o le saoasaoa o le a faʻateleina ai le feteʻenaʻiga i le va o le meafaigaluega ma le tipiina, faʻateleina le tau Ra.E le gata i lea, o le maualuga o le fafagaina o le a faateleina ai le maualuga o toega i luga o le fogaeleele.

 

E fa'afefea ona ou fa'aitiitia le talatala o luga?

·        Seti le fua fafaga sa'o ona o le maualuga o le fafaga e mafua ai le tele o toega e fa'atupu i luga o le mea tipi.Ina ia faʻaitiitia le Roughness, faʻaaoga lelei le tipi tipi ma meafaigaluega tipi saʻo.

·        O tulimanu fa'a'ese'ese maualuga e maua mai ai fa'ama'i ma fa'ailoga i luga, o lea fa'aitiitia.

·        Ona o le ofuina o meafaigaluega e faateleina ai le talatala o luga, Faila le olo a'o le'i oloina.

·        E fa'atuputeleina le fe'ese'esea'i e ala i le vibration i mea faigaluega, lea e fa'atupu ai le talatala o le pito i luga.O lea la, a'o le'i fa'agasolo i le fa'agaioiina o masini, fa'aitiitia le vibration ma fa'aopoopo le vai tipi.

·        Filifili le mea faigaluega masini e fa'atatau i uiga o mea mata.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo e faʻaogaina mea faigata, faʻaaoga meafaigaluega carbide o loʻo i ai taʻitaʻi.E tatau foi ona tutusa lelei le meafaigaluega.

 

 

Fa'ai'uga

O luga e tatau ona pa'u i taimi uma i totonu o ni tapulaʻa faigata i le taimi o le gaosiga o gaosiga e tusa ai ma faʻamatalaga o le vaega masini.Ra e fautua mai e tatau ona tatou talia pe teena le poloketi e uiga i le faʻamaeʻaina o luga.E fa'atatau e le profilometer le talatala o luga ole fa'atatau ile fuaina ole maualuga ole maualuga ole fa'aletonu e fa'atupuina ai le vaega talatala mai se laina fa'asino.

 

Mo le togafitia o le ga'a o luga, e mana'omia nisi gaioiga, e pei o le deburring, olo, ma le fa'aiila.O nei auala e fesoasoani e maua ai le taua o le talatala i totonu o le tapulaʻa manaʻomia.Ae ui i lea, o lenei faʻagasologa faʻapipiʻi e faʻaopoopo i le tau o le gaosiga, o lea e sili atu ai le mafaufau i le mea taua i le gaosiga o oloa ma le gaosiga.ProleanHubei ai mamanu ma inisinia o lo'o fa'apitoa i le fa'atonutonuina o le fa'agasologa ma le fa'aumaina o luga.Lagona le saoloto efaafesootai matoupe afai e te manaʻomia soʻo se poloketi e pa'ū i totonu ole tapulaʻa manaʻomia.

 

FAQ's

O le a le talatala o luga?

O le talatala o luga o le pito e maua ai se manatu o le faʻamaeʻaina o luga i vaega gaosi ma oloa.O lo'o ta'u mai ai fa'aletonu o le fogā'ele'ele ma e tatau ona i totonu o le tapula'a mana'omia.

E a'afia le tulaga lelei o le oloa ona o le laugutu talatala?

Ioe, O luga ga'o e iai le maualuga e mafai ona pala ma ta'e.E le gata i lea, e afaina ai le lubrication o vaega.

E iai se fa'aoga lelei o le Roughness?

Ioe, e mafai ona fesoasoani le talatala o luga pe a manaʻomia le vali ona e faʻateleina ai le pipii.E le gata i lea, o vaega e faʻapipiʻiina e le popole i le Roughness.

O le a le uiga o le Ra?

O le Ra ua ta'ua o le talatala o luga ole laiga, ole fua faatatau o maualuga uma o tumutumu mai le laina faasinomaga.

O a auala masani mo le fuaina o le talatala o luga?

Fa'atusatusaga ma se siata talatala masani, Fua ma le su'esu'e, ma Optical profilometry o auala masani ia e tolu mo le fuaina o luga o le eleele.


Taimi meli: Iul-05-2022

Sauni e Fa'amatala?

O fa'amatalaga uma ma fa'apipi'i e malupuipuia ma fa'alilolilo.

Faafesootai matou