Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

CNC обработка

СЕРВИС

Комбинација за глодање и вртење

Денешните најнапредни CNC технологии овозможуваат повеќекратни операции на една машина.Превртувањето на мелницата е еден од најновите напредни процеси на CNC обработка што може да ги намали трошоците за производство и да создаде високопрецизни делови што може да бидат невозможни за традиционалните CNC мелници и стругови.

Услугите за вртење со CNC на Prolean се совршени за делови со висока прецизност со сложени геометрии што може да биде скапо за производство на CNC мелници со 5 оски и центри за вртење одделно.

Комбинација за глодање и вртење

Пролеан ЦНЦ мелница за вртење

Превртувањето на CNC мелницата е сложен процес за кој се потребни најсовремени машини и инженери со познавање на најновата CNC технологија.

Службите за вртење на воденицата на Пролеан ги имаат и двете.Вештите инженери на Prolean ефикасно го користат вртењето на мелницата за да ја искористат целосната предност од современиот процес.

Обезбедување на квалитет

Обезбедување на квалитет

Конкурентни цени

Конкурентни цени

Навремена испорака

Навремена испорака

Висока прецизност

Висока прецизност

Што е вртење со CNC мелница?

CNC вртењето на мелницата е комбинација од CNC глодање и операции за вртење извршени на една машина без барање за рачно позиционирање и прицврстување за следната работа.Работите на мелење и вртење не се разликуваат на кој било друг начин, но способноста да се извршат двете операции на иста машина дава предности на вртењето на мелницата во однос на одделните CNC мелење и вртење.

Што е-CNC-Мелница-вртење
Комбинација за глодање и вртење (3)
Комбинација за глодање и вртење (1)

Машините за вртење со ЦПУ користат аранжмани за алат за вртење и глодање.Бедемот држи различни алатки потребни за операции на мелење и вртење и ги прави лесно достапни за процеси.Суровината е на вретено што може да се ротира со големи брзини за операции на вртење и може да работи и со ротирачките алати за глодање.Континуираните машини за вртење со 5 оски може дури и да ја поместуваат алатката како и суровината во исто време за да создадат сложени геометрии.

Обезбеден квалитет:

Извештаи за димензии

Навремена испорака

Материјални сертификати

Толеранции: +/- 0,05 mm или подобро на барање.

Предности на CNC вртење во мелница

Комбинираното глодање и вртење што е можно со вртење со CNC му дава неколку предности во однос на поединечните CNC процеси.Очигледна примарна предност е брзото производство бидејќи скоро сите операции се можни на иста машина.

Кога производството на делови користи повеќе машини, за репозиционирање и прицврстување е потребно време и исто така влијае на толеранциите.Дури и ако машината има висока прецизност, рачното позиционирање влијае на толеранциите и го отежнува производството на високопрецизни делови со цврста толеранција.Намаленото позиционирање и прицврстување, исто така, ја подобруваат прецизноста и прецизноста на произведените делови.CNC вртењето на мелницата чини помалку од кој било друг процес на CNC обработка со 5 оски за истиот дел.

Предности на CNC вртење во мелница

Кои материјали се достапни за вртење со ЦПУ?

Алуминиум Челик Нерѓосувачки челик Други метали Пластика
Al6061 1018 303 Титаниум Ti-6Al-4V (TC4) ABS
Al6063 1045 304 Месинг C360 PP
Al6082 А36 316 Месинг C2680 ПОМ-М, ПОМ-Ц
Al7075 D2 316 л Легуриран челик 4140 PC
Ал2024 A2 410 Легуриран челик 4340 ЅИРНЕТЕ
Al5083 20 Cr 17-4 PH Бакар C110 HDPE

Prolean нуди широк спектар на материјали за CNC вртење во мелница вклучувајќи и метали и пластика.Ве молиме погледнете ја листата за примерок од материјалите со кои работиме.

Ако ви треба материјал што не е на оваа листа, ве молиме контактирајте не затоа што веројатно можеме да го набавиме за вас.

Како машински

Нашиот стандарден финиш е „како обработена“ завршница.Има грубост на површината од 3,2 μm (126 μin).Сите остри рабови се отстранети и деловите се бришат.Ознаките на алатката се видливи.

Мазна обработка

Може да се примени завршна обработка со CNC на делот за да се намали неговата грубост на површината.Стандардната грубост на површината за измазнување (Ra) е 1,6 μm (64 μin).Ознаките на машината се помалку евидентни, но сепак видливи.

 
Четкање

Четкањето се произведува со полирање на металот со ронки што резултира со еднонасочна сатенска завршница.Не се препорачува за апликации каде што е потребна отпорност на корозија.

Пасивација дел

Пасивација

Пасивацијата е метод на третман за заштита на металот од корозија, таа генерира порамномерно формирање на пасивна површина што е помалку веројатно да реагира со воздухот и да предизвика хемиска корозија.

Анодизирачки тврд слој

Елоксирањето од тип III обезбедува одлична отпорност на корозија и абење, погодна за функционални апликации.

Електрополирање

Електрополирање

Електрополирањето е електрохемиски процес кој се користи за полирање, пасивирање и бришење метални делови.Корисно е да се намали грубоста на површината.

Премаз за конверзија на хромат

Алодин/Хемфилм

Премазот за конверзија на хромат (Алодин/Хемифилм) се користи за зголемување на отпорноста на корозија на металните легури додека ги одржува нивните спроводливи својства.

Детонација со мониста

Минирањето со мониста додава униформа мат или сатенска завршница на обработениот дел, отстранувајќи ги трагите од алатот.Ова се користи главно за визуелни цели и доаѓа во неколку различни гриз што ја означуваат големината на бомбардирањето на пелети.

Прав-облога

Облогата во прав е силна, отпорна на абење завршница која е компатибилна со сите метални материјали и може да се комбинира со минирање со монистра за да се создадат делови со мазни и униформни површини и одлична отпорност на корозија.

Црн оксид

Црн оксид

Црниот оксид е преобразен слој кој се користи за подобрување на отпорноста на корозија и минимизирање на рефлексијата на светлината.

 

Еве список на стандардни завршни површини.За прилагодени завршни површини или други опции за завршна обработка на површината, ве молиме проверете ја нашатауслуга за површинска обработка

Изберете ја вистинската завршница за вашиот материјал

Различни завршни површини може да се применат на различни материјали.Пронајдете подолу брз лист за мамење со површинска завршница и компатибилност на материјали.

Име Компатибилност на материјали
Мазна обработка (1,6 Ra μm/64 Ra μin) Сите пластика и метали
Детонација со мониста Сите метали
Облога во прав Сите метали
Елоксирање чист (тип II) Алуминиумски легури
Анодизирачка боја (тип II) Алуминиумски легури
Анодизирачки тврд слој (тип III) Алуминиумски легури
Четкање + Електрополирање (0,8 Ra μm/32 Ra μin) Сите метали
Црн оксид Нерѓосувачки челик и бакарни легури
Премаз за конверзија на хромат Алуминиум и бакарни легури
Четкање Сите метали
 

Подготвени да цитирате?

Доколку материјалот и завршната обработка што ви треба не се едно од горенаведените, слободно контактирајте не за повеќе достапни.