Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

CNC обработка

СЕРВИС

Леење со цинк

Леењето со цинк е докажан, разноврсен и исплатлив процес со различни апликации во производството на производи и делови во многу индустрии.
Поради нивните физички и механички својства при просечни температури, производите од легура на цинк се супериорни во однос на одлеаноците од метали како челик и алуминиум.Дополнително, легурите на цинк се меѓу наједноставните метали за леење поради нивната флуидност и односот сила-тежина по зацврстувањето под матрицата во споредба со многу други метали.

15
Обезбедување на квалитет

Обезбедување на квалитет

Конкурентни цени

Конкурентни цени

Навремена испорака

Навремена испорака

Висока прецизност

Висока прецизност

Својства на цинк-легури

Серијата Замак (бр. 2,3,5 и а) е најчестата легура на цинк за леење, вклучувајќи бакар, алуминиум и метали кои легираат на магнезиум.ZA8 е уште една стандардна легура што се користи во леење што не е дел од серијата Zamak.
lВисока цврстина и цврстина
lОдлична топлинска и добра електрична спроводливост
lЗавршување на површината со висок квалитет и отпорност на корозија
lСо минимално отклонување на толеранцијата, се постигнува висока димензионална конзистентност и стабилност.
lВо споредба со минијатурното леење со цинк, леењето со матрици има помали трошоци за производство.
lВо споредба со алуминиумската легура, има одлична способност за намалување на вибрациите.
lПо завршувањето на животниот циклус на производот, тој може целосно да се рециклира.
lМожно е да се направат производи и делови со слаби ѕидови (понизок опсег 1,5 mm)
lСтудената формација им овозможува на производителите брзо да ги спојат деловите.

Предности

lДеловите и производите кои се излеани од цинк имаат висока јачина на удар и цврстина, што ги прави идеални за широк опсег на индустриски апликации.
lДруга критична точка е тоа што леењето со цинк произведува издржливи делови со цврстина и издржливост.
lЛегурите на цинкот ги штитат производите како што се осигурувачите и пиновите од електромагнетни полиња со тоа што ќе направат електромагнетен штит над нив.
lПроизводите од калење со цинк бараат минимална завршна обработка на површината.
lЛеењето со цинк може да направи широк спектар на производи, од структура до електроника.

Обезбеден квалитет:

Извештаи за димензии

Навремена испорака

Материјални сертификати

Толеранции: +/-0,05mm или подобро на барање.

Апликации

Автомобилска индустрија

Автомобилската индустрија одигра значајна улога во развојот и унапредувањето на леењето со цинк.Така, автомобилската индустрија е најраспространетата апликација за леење со цинк поради неговата цврстина и цврстина, вклучувајќи ги деловите за прекин, куќиштето, внатрешните делови и компонентите за управувачот, горивото, електричните и системите за климатизација.

Електроника

Заштитата на внатрешните електронски компоненти е направена со легури на цинк од леење.Исто така, потопува топлина во електронските уреди како што се компјутерите.

Приклучување и врски

Во преработувачката индустрија, елементите за прицврстување како што се газдите и столпчињата се неопходни.Овие производи може да се направат од леење со цинк со висок степен на точност и мазна завршница.Дополнително, со овој пристап со тенки ѕидови може да се излеат квалитетни дупки и конци.

Структура и архитектура

Структурните и архитектонските имплементации, вклучувајќи ги железничките компоненти, системи за дождовница, метални панели, фитинзи и покриви, користат леење со цинк.