Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

CNC обработка

СЕРВИС

Услуга за кастинг

Обезбедуваме професионални услуги за лиење на алуминиум овде во ProleanHub.Нашите стручни дизајнери со долгогодишно искуство во индустријата создаваат калапи за вашиот производ, а ние користиме компјутерска симулација за да го обезбедиме квалитетот на производите за леење.Дополнително, нашите инженери за контрола на квалитетот го следат секој чекор на процесот на лиење за да го одржат стандардот и толеранцијата.

13

Што е Die Casting?

Леење со матрица е процес на формирање во кој течен метал или легури се инјектираат при високи притисоци (150 до 1200 бари) и големи брзини на вбризгување (до 500 km/h) во постојан калап наречен матрица.
Калапот е изработен од челик со висока цврстина и е дизајниран според спецификациите на производот или делот.По зацврстувањето, производот се ослободува, а процесот се повторува за големо производство на идентични делови или производи.Ние сме во полето на кастинг повеќе од една деценија, опслужувајќи стотици деловни и индивидуални клиенти.

Обезбедување на квалитет

Обезбедување на квалитет

Конкурентни цени

Конкурентни цени

Навремена испорака

Навремена испорака

Висока прецизност

Висока прецизност

Зошто да го изберете ProleanHub за кастинг?

Одлична услуга - со докажани резултати

Покрај производството, ги обезбедуваме сите консултации поврзани со Die-casting од нашите искусни инженери кои работат на терен повеќе од 20 години.

Водечко искуство и опрема

Имаме клиенти од низа индустрии, автомобилска, медицинска, воздушна, земјоделска, обновлива енергија, одбрана и многу повеќе.Значи, ние сме искусни во работа со сите индустрии и користиме компјутеризирана контрола за процесот на лиење.

Тестирање и надзор

Ние силно веруваме во истражување и развој. Ние го тестираме материјалот за различни физички, механички и хемиски својства за да го оптимизираме квалитетот.Потоа, пред да продолжите со процесот, нашите дизајнери го симулираат производот во компјутерски софтвер за да го обезбедат квалитетот на производот и компонентите што ви се потребни.

Конкурентни цени

Нашата цена е многу прифатлива.Тоа е пониско од она што го наоѓате во САД, Европа, Африка и други производители со седиште.Значи, добијте ја понудата од нас во рок од 24 часа.

а
б

Обезбеден квалитет:

Извештаи за димензии

Навремена испорака

Материјални сертификати

Толеранции: +/- 0,05mm до +/-0,1mm или подобро на барање.

Услуга за кастинг

1

Алуминиумското леење овозможува сериско производство со висока димензионална стабилност без микро пукнатини

2

Леењето со цинк е докажан, разноврсен и исплатлив процес

Најчесто поставувани прашања

Кои се главните чекори вклучени во кастинг?

Има шест чекори;Создавање мувла, Предзагревање и подмачкување на мувла, Топење на материјалот, Вбризгување во калап, Зацврстување, ослободување на производот од калапот и на крајот завршна обработка на површината.

Која е најдобрата, калење со цинк или алуминиум?

Тоа зависи од примената на производите и потребните физички и механички својства.Идентификувањето на најдобриот материјал е тешко бидејќи секоја метална легура има свои карактеристики.Значи, дозволете нашите експерти да го изберат најдобриот материјал за леење врз основа на вашите потреби.

Која е главната предност на кастинг?

Леењето со матрица овозможува создавање сложени геометрии (како што се блокови на моторот) со висок степен на прецизност на димензиите.

Дали леењето го спречува 'рѓосувањето?

Тоа зависи од содржината на железо во легурите.Производот од калење со цинк и алуминиум не рѓосува додека не се изложи на сурови еколошки услови долго време.

Зошто ProleanHub е најдобар за услуги за кастинг?

Во Prolean, нудиме професионални услуги за лиење на алуминиум.Нашиот искусен тим создава калапи за вашиот производ, а ние користиме компјутерска симулација за да обезбедиме квалитет на производот за леење.Дополнително, нашите инженери за контрола на квалитетот го следат секој чекор на процесот на лиење за да го одржат стандардот и толеранцијата.

Кои материјали се достапни за кастинг?

Алуминиумски легури Легури на магнезиум Зин Други легури за леење Пластика
380 AZ91D Замак 3 Силиконски томбак ABS
390 AM60 Замак 2 Бакар PP
413 AS41B Замак 5 олово ПОМ-М, ПОМ-Ц
443 AE42   Легура од калај PC
518     Цинк-алуминиумски легури ЅИРНЕТЕ