Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Профили за истиснување на алуминиум

Краток опис:

ProleanHub нуди услуги за истиснување на алуминиум за високопрецизни делови во различни количини по конкурентни цени.Нашите искусни инженери и врвната технологија ги обезбедуваат најдобрите можни делови.

Многу индустрии, вклучувајќи воздушна, бродоградба, градежништво и електроника, користат делови од алуминиум и легура на алуминиум во голем број за различни апликации.Алуминиумот и неговите легури се погодни за широк опсег на апликации поради нивната висока јачина со само една третина од густината и цврстината на челикот.

Легурирањето на алуминиум со други метали дава легури кои поседуваат одредени подобрени карактеристики во зависност од додадениот материјал.Овие карактеристики ги прават алуминиумските легури погодни за многу специфични апликации како што се делови за вселенски летала, далноводи и пакување храна.


Детали за производот

Ознаки на производи

CNC обработка

СЕРВИС

Екструзија на алуминиум

Многу индустрии, вклучувајќи воздушна, бродоградба, градежништво и електроника, користат делови од алуминиум и легура на алуминиум во голем број за различни апликации.Алуминиумот и неговите легури се погодни за широк опсег на апликации поради нивната висока јачина со само една третина од густината и цврстината на челикот.Легурирањето на алуминиум со други метали дава легури кои поседуваат одредени подобрени карактеристики во зависност од додадениот материјал.Овие карактеристики ги прават алуминиумските легури погодни за многу специфични апликации како што се делови за вселенски летала, далноводи и пакување храна.

Prolean нуди услуги за истиснување на алуминиум за високопрецизни делови во различни количини по конкурентни цени.Нашите искусни инженери и врвната технологија ги обезбедуваат најдобрите можни делови.

Екструзија на алуминиум
Обезбедување на квалитет

Обезбедување на квалитет

Конкурентни цени

Конкурентни цени

Навремена испорака

Навремена испорака

Висока прецизност

Висока прецизност

Што е алуминиумско истиснување?

За разлика од процесите на отстранување материјал, истиснувањето на алуминиум е процес на формирање.При истиснување, суровиот алуминиум прво се загрева, а потоа се обликува во потребниот дел со помош на овен за да се турка низ матрицата.Истиснувањето на алуминиум користи тркалезни залихи од алуминиум или легура на алуминиум, наречени „заготовки“, за производство на делови со фиксни профили и форми на пресек.

Првенствено, процесот на истиснување на алуминиум бара само печка и преса со матрица.За истиснување, палката прво се загрева на висока температура за да се направи поеластичен.Температурата може да биде блиску до собна температура или висока како температурата на рекристализација.Врз основа на оваа температура, процесот се нарекува ладно, топло или топло истиснување.

Рачен работник сече алуминиумски профили.Работни места во производството.Професионални работници кои произведуваат прозорци во фабрика.Сечење алуминиумски рамки на струг.Бои на алуминиумски профили.Селективен фокус.Фабрика за производство на прозори и врати од алуминиум и ПВЦ HD
истиснување на алуминиум2
Што е алуминиумско истиснување

Откако ќе излезе од печката, топлата алуминиумска палка се става во пресата и се турка низ матрицата со помош на овенот.Материјалот за палка се стиска низ матрицата генерирајќи го профилот на напречниот пресек за да го формира делот.Екструдираниот дел се остава да се олади преку соодветен метод за легурата што се користи.

По производството преку истиснување, алуминиумскиот дел обично бара завршна обработка.Истегнување по топло истиснување е вообичаен процес за подобрување на јачината на делот.Процесите на завршна обработка како отстранување на материјалот, анодизирање, премачкување во прав, бојадисување, сечење, монтажа, отстранување на гребенот и други работи за завршување на површината се вообичаени за истиснување на алуминиум.

Обезбеден квалитет:

Извештаи за димензии

Навремена испорака

Материјални сертификати

Толеранции: +/- 0,1mm

Проленска екструзија

Некои од деловите произведени со истиснување на алуминиум вклучуваат канали со различни пресеци, цевки, профили, агли и греди.На овие различни типови делови им требаат различни видови на матрици.На пример, шуплива матрица за цевки ќе има мандрела која се држи во центарот со хоризонтални потпори.Ваквите матрици прво ја делат алуминиумската маса поради потпорите, но силата и температурата ги заваруваат повторно заедно за да формираат шуплива цевка.

Екструдираните делови имаат тенденција да бараат обработка и завршна обработка на површината поради природата на процесот на истиснување и вклучените напрегања.CNC обработката се претпочита за отстранување на дополнителниот материјал и постигнување тесни толеранции.

Површинската завршница на деловите кои се екструдирани од алуминиум зависи од температурата на која се случува истиснувањето.За време на топлото истиснување, материјалот треба да биде заштитен од оксидација за да се задржат непроменети својствата и завршната површина на делот.Процесите на површинска завршна обработка како анодизирање, премачкување во прав, бојадисување и пескарење се користат за создавање површини кои имаат униформа завршница и се естетски пријатни.

Проленска екструзија

Кои материјали се достапни за истиснување на алуминиум?

Серија од 2000 година Серија 3000 Серија 5000 Серија 6000 Серија 7000
Ал2024 3003 5052 6006 7075
Al2A16   5083 6061  
Al2A02     6062  

Prolean нуди широк спектар на материјали за истиснување на алуминиум, вклучувајќи и метали и пластика.Ве молиме погледнете ја листата за примерок од материјалите со кои работиме.

Ако ви треба материјал што не е на оваа листа, ве молиме контактирајте не затоа што веројатно можеме да го набавиме за вас.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи