Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Eseesega i le va o le Fillet ma le Chamfer

Eseesega i le va o le Fillet ma le Chamfer

Fa'amatalaga mulimuli 09/14, Taimi e faitau ai: 7mins

O se tasi o lu'itau tele o lo'o feagai ma inisinia fa'ainisinia o taimi uma o le Fuafuaina ma le Atina'e o se oloa ma le saogalemu ma faigofie ona taulimaina.Ina ia mafai ona faʻafeiloaʻi nei luʻitau, o le a faʻaaogaina e le au inisinia ia Fillets ma Chamfers e tusa ai ma le faʻatapulaʻaina o mamanu.O le a puipuia e nei fillets ma chamfers le oloa mai le tele o le faʻafefe o laina tafe lea e mafua ai le maualuga o le mamafa o vaega..

A'o mamanuina ma gaosia se oloa, o le iloaina o le eseesega i le va o le fillet ma le chamfer o le a faigofie ai le inisinia e faʻaaoga le mea sili ona talafeagai ma mulimulitaʻi ai le faʻatapulaʻaina o mamanu.Aʻo faʻaogaina, o le toilalo o le oloa ona o le maualuga o le faʻalavelave faʻalavelave o le a faʻalagolago i le filifilia o le fillet poʻo le chamfer.O lenei tusiga o le a faʻamatalaina uma faʻamatalaga e uiga i le fillet, chamfer ma le eseesega i le va oi latou ma ulutala nei.

 

1.     O le a le Fillet ma le Chamfer?

2.     O afea e te manaʻomia ai se Fillet poʻo se Chamfer?

3.     Eseesega i le va o le Fillet ma le Chamfer.

4.     E faʻapefea ona filifili i le va o le fillet ma le chamfer?

5.     Fa'ai'uga.

 

O le a le Fillet ma le Chamfer?

 

O le a le Filleting?

O le Fillet o le tipiina lea o se mata ma'ai po'o se tulimanu ma le loto i ai i le taimi o le gaosiga o se oloa.E mafai ona faia i ni auala se lua: concave ma convex fillet.O fillet i luga o le pito i totonu ua lauiloa e pei o le concave fillets ma luga o fafo e iloa e pei o convex fillets.O le mafua'aga autu e fa'aoga ai le fillet i le gaosiga o se oloa, o le a fa'aitiitia e le fillet le maualuga o le mamafa e ala i le tufatufaina tutusa i luga o se mea sili atu ma o le a taofia ai le oloa mai le vave fa'aleagaina.O le a faʻaogaina e inisinia ma masini le fillet e fai ma sui, e faʻamutaina ai pito maʻai ma ia maua ai se faʻalavelave maualalo, sosoo ai ma le faʻatapulaʻaina o mamanu.

 

Fa'aliliuina pito ma'ai i fillet

Fa'aliliuina pito ma'ai i fillet

 

O le uiga o le Chamfer

O le Chamfer o le fa'aliliuina lea o pito ma'ai po'o tulimanu o se oloa i pito fa'ailo (45° po o le 60°) pito po'o tulimanu.O le fa'atinoga o le la'au e fa'afeagai tonu lava ma le fillet ie, O le a fa'asa'o pito o le a'a, ma maualuga atu sone fa'atonuga ma e le mafai ona tufatufaina atu le fa'amamafa i luga o se mea e sili atu e pei o fillet.O chamfers e masani ona faia i le 45 ° poʻo le 60 ° i le faʻalava ma e mafai foi ona faʻaoga i totonu ma fafo.O le a puipuia e le chamfer pito o se oloa mai le faaleagaina ma faia le le tutusa pito i totonu o le toniga pito.


Fa'aliliuina pito ma'ai i fa'au

Fa'aliliuina pito ma'ai i fa'au

 

O afea e te fa'aogaina ai le Fillet po'o le Chamfer?

A'o avea le fillet ma le chamfer e fai ma sui o le tasi i le isi, o le masini ma inisinia o le a feagai ma se faʻafitauli i le faʻamalamalamaina o le mea saʻo ma mulimulitaʻi ai le faʻalavelave mamanu ma le saogalemu o le tagata faʻaoga.Suia le fillet i le chamfer poʻo le chamfer ma le fillet, o le a faʻateleina ai le tau o le gaosiga, faʻaitiitia le lelei o le oloa ma o le a le umi se taimi o le auaunaga.O le mea lea, e tatau ona e iloa, poʻo fea e saʻo e tusa ai ma faʻalavelave mamanu ma le saogalemu o le tagata faʻaoga.

            i.   Mo pito o se oloa:o le a le avea le chamfer ma filifiliga talafeagai mo taimi uma.A'o taulimaina oloa, o pito ma'ai e ono afaina ai.O lea la, filifili le fillet i lenei tulaga.

           ii.    Mo pito i fafo o se oloa:E tusa ai ma manaʻoga o le mamanu, e mafai ona faʻaogaina uma faila ma chamfers.Afai e le faʻamalosia le faʻatapulaʻaina o mamanu mo pito i fafo, e mafai e se tasi ona filifili le chamfer e talepe ai pito maʻai, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le manua i le tautua.Afai o pito i fafo o le oloa e sili ona matagofie, e mafai e se tasi ona faʻaogaina se fillet i le radii manaʻomia.A'o fa'atupula'ia le radius o le fillet, o le a fesoasoani e fa'amama le fa'alavelave ma mafai ai ona fa'asilisili le mamanu.

          iii.    Mo le pu:Afai o le oloa o loʻo i ai se pu, lea o le a faʻatautaia ai faʻamau poʻo faʻamau, o le faʻaaogaina o se faʻaoga o le a avea ma se filifiliga aoga.O le mata ma'ai o le fa'alava o le a fa'alauiloa ai le gaioi lemu o le u'a/si'u i totonu o le pu lea e fa'amauina ai le leai o se malosi.

 

 

Eseesega i le va o le Fillet ma le Chamfer

 

Tele

Chamfer

Fillet

Tau

Afai o le oloa e faʻaaogaina ma le lima, e taugofie

O le tau o le a tutusa ma le chamfer pe afai e vili le oloa

Taimi

E itiiti le taimi e alu ai

E itiiti le taimi e alu ai, se'i vaganā ua uma ona fa'aogaina se ili lapotopoto e olo ai mea lavelave ma pi'o

Mea faigaluega

E tasi le meafaigaluega e mafai ona faia ni chamfers o lapopoa eseese

E mana'omia ni meafaigaluega lapopo'a fa'apitoa e gaosia ai lapopo'a eseese

Fa'alavalava

O le ufiufi latalata i pito o le a vave ona ofuina ona o le maʻai o tulimanu o le chamfer.O le vali po'o le ufiufi puipui o le a toso i tua mai pito.

O le fillet o le filifiliga sili lea mo le lamolemole ma le faʻaogaina o le vali poʻo le ufiufi.

Fa'atosina Fa'atiga

A o taulaʻi atu le faʻamalosi faʻainisinia i totonu o se vaega faʻapitoa, faʻapipiʻi se chamfer i le tulimanu / pito, lea e manaʻomia ai le maualuga o le mamafa.

O le mamafa o loʻo tufatufa faʻatasi i luga o se lapoʻa tele ma aloese mai se nofoaga maualuga faʻamalosi, lea o le a puipuia ai le vaega mai le faʻaleagaina.

Saogalemu

O pito ma'ai e mafai ona afaina ai

E saogalemu le tagofiaina o meafaitino

 

 

E faʻafefea ona filifili i le va o le Fillet ma le Chamfer?

 

A'o filifilia le fillet po'o le chamfer mo se oloa, mafaufau i mea nei:

        i.         Fa'aoso fa'amamafa: E fa'aogaina e inisinia ma masini fillet e fa'asoa atu ai le fa'amamafa i luga o se lapo'a tele ma o le a 'alofia ai sone fa'atonuga maualuga.O le a faʻaaogaina le chamfers, lea e manaʻomia ai sone faʻamalosi maualuga.

      ii.         Matagofie o se oloa: E fa'aopoopo e le au inisinia ma masini se fa'alava ma fillet e toe fa'aleleia ai le fa'alelei o oloa.E filifilia le fillet po'o le chamfer ona sosoo ai lea ma le mamanu ma le fa'agata mea fa'alelei.E masani lava, i le inisinia fa'apisinisi, e sili atu le lelei o fillet nai lo chamfer.

    iii.           Fa'agasologa o le gaosiga:Mo se mea tutusa i le itu o le masini, faaopoopo se fillet e leai se taumafaiga pe a faatusatusa i lena i se itu i luga o le itu machining perpendicular, O lea, o se chamfer e sili i le itu o perpendicular i le machining axis.

    iv.           Tele:E mafai ona faia ni lapo'a eseese o lapo'a e ala i le fa'aogaina o se mea faigaluega fa'ato'a e tasi, ae ina ia fai se isi lapo'a lapo'a, e tatau ona fa'atulafonoina se mea faigaluega fa'apipi'i ese.

      v.         Taimi ole masini:I le taimi o le faʻaogaina o masini tusi, e ono manaʻomia e le fillet le taimi e sili atu nai lo le faʻaogaina.Mo le gaosia o fillet, o le viliina i luga o mea lavelave ma pi'opi'o e ala i le fa'aogaina o se olo lapotopoto e mana'omia ai le tele o le taimi.

    vi.           Fa'asu'i tui po'o Fa'asologa Fa'asolo: O le tafe o mea i le taimi o le tuʻuina ma le faʻaogaina o tui e mafai ona faʻateleina e fusi.

   vii.          Ele: Ona o le tufatufaina tutusa o toniga faʻapipiʻi, o loʻo i ai le faʻateleina o le elea mo oloa fillet pe a faʻatusatusa i oloa chamfer.

  viii.           Talosaga Fa'atusa: O le fillet ma le chamfer e mafai ona filifilia e faʻatatau i le faʻaogaina o se pu poʻo se avanoa.E sili le fa'alava mo le fa'aofiina o pine, fa'amau i totonu o se vaega ma fa'avili fa'avili.

 

 

Fa'ai'uga

 

O pito maʻai e faigofie ona faʻaleagaina pe faʻaleagaina pe a faʻaaogaina le oloa e mafai ona faʻamutaina i le faʻaaogaina o fillet.E mafai e fillet ona maua se tafe sili atu ma itiiti le tetee mo le oloa.Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le teena i le asiasiga.A'o fa'asoa fa'atasi le fa'amamafa i luga o le fogā'ele'ele, o le a fa'aitiitia le fa'atupuina o le fa'atupu fa'amamafa.E ala i lenei mea, o oloa e iai fillet e sili atu le umi ma mafai ona faʻasaga i uta tetele.A'o fa'atulagaina mea fa'atauga fetaui, o chamfers e sili ona fa'aoga.

O se inisinia fa'apolofesa po'o se masini o le a fa'amaoti le sa'o (Fillet po'o Chamfer) soso'o ai ma fa'ata'ita'iga.O le filifiliga o fillet po'o le chamfer mo se oloa o le a fa'alagolago i sone fa'alavelave mamafa, fa'agasologa o gaosiga, lapo'a, taimi o masini, Ele ma le fa'aogaina.E pei ona talanoaina i luga, o le pikiina o le sa'o a le fillet po o le chamfer i le tulaga talafeagai o le oloa e pei o, mo pito o se oloa, mo pito i fafo o le oloa ma mo le pu, o se galuega faigata mo se inisinia po o masini.

O le malamalama atoatoa i le eseesega i le va o le fillet ma le chamfer e le tatau ona avea ma vevesi mo inisinia poʻo masini.Faʻalagolago i faʻalavelave mamanu, e mafai e se tasi ona faʻaogaina uma le fillet ma le chamfer.Ae ui i lea, a'o mamanuina se oloa, o le filifilia o le mea sa'o e taua tele mo le mamanu sili ona lelei, fa'alelei o se oloa, taugofie ma umi le olaga fa'atasi ai ma le saogalemu.

Faatasi ai ma le poto masani i le inisinia mamanu ma le gaosiga o oloa, matouo le a tuʻuina atu ia te oe se mamanu faʻamaonia e sili atu i le tulaga o le gaosiga.Afai ei ai lau mamanu - ia sili atu lau mamanu,la matou 'au fa'apitoa ma fa'apolofesao le a ofoina atu ia te oe fautuaga ma fautuaga.

 

 

FAQ

 

1.       O le a le fillet ma o afea e faʻaaoga ai?

Tali:O le Fillet o le tipiina lea o se mata ma'ai po'o se tulimanu ma le loto i ai i le taimi o le gaosiga o se oloa.E mafai ona fa'aoga se fillet mo pito o le oloa ma mo pito i fafo o le oloa, aemaise lava pe a sili atu le matagofie o pito i fafo o le oloa.

 

2.       O le a le Chamfer ma o afea e faʻaaoga ai?

Tali:O le Chamfer o le fa'aliliuina lea o pito ma'ai o se oloa po'o tulimanu i le fa'ai'u (45° po'o le 60°) pito po'o tulimanu.E mafai ona fa'aoga se fa'alava mo le pu ma mo pito i fafo o le oloa, aemaise lava pe a le o fa'atupu fa'agata mamanu mo pito i fafo.


Taimi meli: Me-31-2022

Sauni e Fa'amatala?

O fa'amatalaga uma ma fa'apipi'i e malupuipuia ma fa'alilolilo.

Faafesootai matou