Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Përpunimi me CNC

SHËRBIMI

Stampim Metal

Stampimi është një tjetër proces fabrikimi i llamarinës që gjen përdorim në të gjitha llojet e industrive.Stampimi është një proces i shpejtë që gjeneron pjesë me gjeometri komplekse me kosto relativisht më të ulëta.Pothuajse gjithçka që industritë duan nga një proces.

Shërbimet e stampimit të Prolean prodhojnë pjesë komplekse me kosto efektive për industritë mjekësore, robotike, automobilistike, aviacioni dhe industri të tjera me saktësi të lartë.

Stampim Metal
Sigurimi i Cilësisë

Sigurimi i Cilësisë

Çmimi konkurrues

Çmimet konkurruese

Dorëzimi në kohë

Dorëzimi në kohë

Saktësi e madhe

Saktësi e madhe

Çfarë është Stampimi Metal?

Stampimi ose shtypja është një term ombrellë për proceset e shumëfishta të fabrikimit të fletëve të metalit të cilat përdorin presa dhe mbulesa.Disa nga proceset e stampimit janë:

• Prerje: Shtypja e llamarinës për të formuar modele në sipërfaqe.Punimet e monedhave përdorin procesin dhe është gjithashtu arsyeja e emrit të saj.

• Vizatim: Shtypja e llamarinës për ta shtrirë në një formë të re.Prodhimi i kupave dhe kanaçeve përdor vizatimin e fletëve metalike.

• Kaçurrela: Shtypja e kthen fletën metalike në produkte në formë tubi.

• Hekurosja: Procesi i zvogëlimit të trashësisë së llamarinës me shtypës.

• Rrjedha: Palosja e skajeve të llamarinës.Kanaçet dhe panelet e automobilave kanë skaje të rrethuara.

vulosje
makinë stampimi

Cilësi e garantuar:

Raportet e dimensioneve

Shpërndarje në kohë

Certifikatat materiale

Tolerancat: +/- 0.1 mm ose më mirë sipas kërkesës.

Si funksionon stampimi?

Stampimi përdor një shtypës me një mbulesë për të formuar fletën metalike në formën e kërkuar.Ekzistojnë lloje të shumta të makinerive dhe proceseve të stampimit, por procesi mbetet në thelb i njëjtë në të gjitha rastet.Llamaria vendoset në tavolinën e shtypjes dhe vendoset mbi mbulesë.Më pas, presa me një vegël ushtron presion mbi llamarinën mbi mbulesë dhe formon materialin në formën e kërkuar.

Mjetet progresive mund të kryejnë operacione të shumta në një fletë duke përdorur faza për operacione të ndryshme për të formuar një pjesë në shtypjen e vetme.

Si funksionon stampimi

Përparësitë e stampimit të metaleve

Prolean ka presat dhe aftësitë e avancuara për të gjitha llojet e proceseve të stampimit.Ne ofrojmë makineri të fundit për stampimin kompleks të pjesëve precize me humbje të ulët materiale.Kjo është gjithashtu arsyeja pse stampimi Prolean ofron çmime konkurruese për pjesët e stampuara me cilësi më të mirë.

Nga prerja dhe ngulitja deri te vizatimi dhe kaçurrela e gjatë, inxhinierët ekspertë të Prolean mund të prodhojnë pjesë me kërkesa të forta tolerance në sasi të ndryshme.

Cilat materiale janë në dispozicion për vulosje?

Alumini Çeliku Çelik inox Bakri Tunxh
Al5052 SPCC 301 101  C360
Al5083 A3 SS304 (L) C101 H59
Al6061 65 min SS316(L)    62
Al6082 1018      

 

 

Prolean ofron një shumëllojshmëri të gjerë materialesh për Stampim.Ju lutemi shikoni listën për një mostër të materialeve me të cilat punojmë.

Nëse keni nevojë për materiale që nuk janë në këtë listë, ju lutemi kontaktoni pasi ka të ngjarë që ne mund t'i marrim ato për ju.

 
Si të përpunuara

Përfundimi ynë standard është një përfundim "si i përpunuar".Ka një vrazhdësi të sipërfaqes prej 3.2 μm (126 μin).Të gjitha skajet e mprehta hiqen dhe pjesët fshihen.Shenjat e veglave janë të dukshme.

Smooth-machining

Një operacion i përpunimit CNC përfundimtar mund të aplikohet në pjesë për të zvogëluar vrazhdësinë e sipërfaqes së saj.Vrazhdësia standarde e sipërfaqes zbutëse (Ra) është 1.6 μm (64 μin).Shenjat e makinës janë më pak të dukshme, por ende të dukshme.

 
Larja me furçë

Furça prodhohet duke lustruar metalin me zhavorr duke rezultuar në një përfundim saten me një drejtim.Nuk këshillohet për aplikime ku kërkohet rezistenca ndaj korrozionit.

Pjesa e pasivizimit

Pasivizimi

Pasivimi është një metodë trajtimi për të mbrojtur metalin nga korrozioni, ai gjeneron një formim më uniform të një sipërfaqe pasive që ka më pak gjasa të reagojë me ajrin dhe të shkaktojë korrozion kimik.

Veshje e fortë anodizuese

Anodizimi i tipit III siguron rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe konsumit, i përshtatshëm për aplikime funksionale.

Elektrolizim

Elektrolizim

Elektropolimi është një proces elektrokimik që përdoret për lustrimin, pasivimin dhe heqjen e pjesëve metalike.Është e dobishme për të reduktuar vrazhdësinë e sipërfaqes.

Veshje e konvertimit të kromit

Alodine/Chemfilm

Veshja e konvertimit të kromatit (Alodina/Filmi Kimi) përdoret për të rritur rezistencën ndaj korrozionit të lidhjeve metalike duke ruajtur vetitë e tyre përçuese.

Shpërthimi i rruazave

Shpërthimi me rruaza shton një sipërfaqe uniforme mat ose saten në një pjesë të përpunuar, duke hequr shenjat e veglave.Kjo përdoret kryesisht për qëllime vizuale dhe vjen në disa grila të ndryshme që tregojnë madhësinë e fishekëve bombardues.

Veshje me pluhur

Veshja me pluhur është një përfundim i fortë, rezistent ndaj konsumit që është i përputhshëm me të gjitha materialet metalike dhe mund të kombinohet me plasjen me rruaza për të krijuar pjesë me sipërfaqe të lëmuara dhe uniforme dhe rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit.

Oksid i zi

Oksid i zi

Oksidi i zi është një shtresë konvertimi që përdoret për të përmirësuar rezistencën ndaj korrozionit dhe për të minimizuar reflektimin e dritës.

 

Këtu është një listë e përfundimeve standarde të sipërfaqes.Për përfundimet me porosi të sipërfaqes ose opsionet e tjera të përfundimit të sipërfaqes, ju lutemi kontrolloni tonënshërbimi i trajtimit të sipërfaqes

Zgjidhni përfundimin e duhur për materialin tuaj

Përfundime të ndryshme të sipërfaqeve mund të aplikohen në materiale të ndryshme.Gjeni më poshtë një fletë mashtrimi të shpejtë të përfundimit të sipërfaqes dhe pajtueshmërisë së materialit.

Emri Pajtueshmëria e materialit
Përpunimi i qetë (1,6 Ra μm/64 Ra μin) Të gjitha plastika dhe metalet
Shpërthimi i rruazave Të gjitha metalet
Veshje me pluhur Të gjitha metalet
I pastër anodizues (tipi II) Lidhjet e aluminit
Ngjyra anodizuese (lloji II) Lidhjet e aluminit
Veshje e fortë anodizuese (lloji III) Lidhjet e aluminit
Larje + Elektropolizim (0,8 Ra μm/32 Ra μin) Të gjitha metalet
Oksid i zi Çelik inox dhe lidhje bakri
Veshje e konvertimit të kromit Alumini dhe lidhjet e bakrit
Larja me furçë Të gjitha metalet
 

Gati për të cituar?

Nëse materiali dhe përfundimi që ju nevojiten nuk janë një nga sa më sipër, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni për më shumë në dispozicion.