Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Redaktoni 8 lloje të formave të injektimit që shqyrtojnë kategori dhe veçori të ndryshme

Format e injektimit janë një komponent thelbësor në prodhimin e pjesëve dhe produkteve plastike.Ato janë të dizajnuara për të formuar plastikë të lëngët në formën dhe madhësinë e dëshiruar dhe përdoren në një gamë të gjerë industrish, duke përfshirë automobilat, produktet mjekësore dhe ato të konsumit.Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të kallëpeve të injektimit, secila me veçoritë dhe aplikimet e veta unike.

1.Kallëpe me një zgavër

Siç sugjeron emri, këto kallëpe kanë një zgavër të vetme, ose mbresa, dhe përdoren për të prodhuar një pjesë të vetme në të njëjtën kohë.Ato zakonisht përdoren për pjesë të vogla dhe të thjeshta që nuk kërkojnë një shkallë të lartë prodhimi.

Karakteristikat 1 

Kallëpe me një zgavër

2.Kallëpe me shumë zgavra

Këto kallëpe kanë zgavra të shumta, duke lejuar prodhimin e disa pjesëve në të njëjtën kohë.Ato përdoren zakonisht për pjesë më të mëdha dhe më komplekse dhe janë veçanërisht të dobishme për prodhime me volum të lartë.

Veçoritë 2 

Kallëpe me shumë zgavra 

3.Stack Molds

Kallëpet e pirgut janë kallëpe me shumë zgavra që përbëhen nga dy ose më shumë gjysma të mykut të vendosura mbi njëra-tjetrën.Secila gjysmë e kallëpit përmban një ose më shumë zgavra dhe kallëpet janë projektuar që të përshtaten fort së bashku për të krijuar një njësi të vetme kohezive.Format e stivës janë shumë efikase dhe mund të përdoren për të prodhuar një numër të madh pjesësh në të njëjtën kohë.

Karakteristikat 3 

Stack Molds

4.Molds Hot Runner

Kallëpët e vrapuesit të nxehtë janë krijuar për të injektuar plastikë të shkrirë në kallëp pa pasur nevojë për një pikë të veçantë injektimi.Kjo lejon një prodhim më efikas dhe një përfundim më cilësor në pjesën e përfunduar.

Karakteristikat 4 

Kallëpët për vrapues të nxehtë:

5.Format e Ftohtë Runner

Format e ftohta të vrapuesve përdorin një pikë të veçantë injektimi për të injektuar plastikën e shkrirë në kallëp.Kjo metodë mund të jetë më kosto-efektive sesa një kallëp i nxehtë, por mund të kërkojë hapa shtesë në procesin e prodhimit për të hequr materialin e kalimit.

Karakteristikat 5

Mbulesat për vrapues të ftohtë:

6.Zhvidhosja e kallëpeve

Format e zhvidhosjes përdoren për të prodhuar pjesë që kanë fije, të tilla si një vidë ose një rrufe në qiell.Ato janë krijuar për t'u ndarë në dy ose më shumë pjesë, duke lejuar heqjen e lehtë të pjesës së përfunduar.

Karakteristikat 6

Zhvidhosja e kallëpeve

7.Kallëpe me dy gjuajtje

Format me dy kallëpe lejojnë injektimin e dy llojeve të ndryshme të plastikës në të njëjtin kallëp.Kjo lejon prodhimin e pjesëve me ngjyra ose materiale të shumta, të tilla si një guaskë e jashtme e fortë plastike dhe një kapje e butë gome.

Karakteristikat 7 

Kallëpe me dy gjuajtje:

8.Mouldding Overmolding

Format e mbiformimit përdoren për të prodhuar pjesë me një sipërfaqe të butë ose të gomuar.Ato përdoren për të prodhuar pjesë që kanë një guaskë të fortë plastike me një sipërfaqe më të butë, si gome.

Cpërmbyllje

Si përfundim, ekzistojnë disa lloje të ndryshme të kallëpeve të injektimit, secila me veçoritë dhe aplikimet e veta unike.Lloji i mykut që është më i përshtatshmi për një aplikim të caktuar do të varet nga madhësia, kompleksiteti dhe materiali i pjesës, si dhe nga vëllimi i prodhimit.Duke kuptuar karakteristikat e llojeve të ndryshme të kallëpeve të injektimit, prodhuesit mund të marrin një vendim të informuar se cili lloj kallëpi është më i miri për aplikimin e tyre specifik.na kontaktoni, inxhinieri ynë është gati të ndihmojë, ose ju mund të kontrolloni tonënFaqja e shërbimit të derdhjes me injeksionpër detaje të mëtejshme rreth shërbimit tonë të derdhjes me injeksion.


Koha e postimit: Jan-19-2023

Gati për të cituar?

Të gjitha informacionet dhe ngarkimet janë të sigurta dhe konfidenciale.

Na kontaktoni