Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Një përmbledhje: Kostoja e përpunimit CNC dhe si ta zvogëloni atë?

Një përmbledhje: Kostoja e përpunimit CNC dhe si ta zvogëloni atë?

Përditësimi i fundit: 25/06, koha për të lexuar: 6 minuta

 Përpunimi me CNC

Përpunimi me CNC

 

Për shkak të teknologjisë së përparuar dhe karakteristikave të vogla intensive të punës,Përpunimi me CNCështë një nga metodat ekonomike të prodhimit të metaleve dhe komponentëve plastikë inxhinierikë.

Çmimi i përpunimit CNC nuk është i lehtë të parashikohet me saktësi.Ky çmim varet nga disa faktorë.A po filloni një projekt të ri dhe keni nevojë për një vlerësim të saktë të kostos për prodhimin e komponentëve tuaj?Në atë rast, ky artikull do të ndihmojë në identifikimin e faktorëve të kostos dhe optimizimin e buxhetit tuaj.

 

Faktorët që ndikojnë në koston e përpunimit CNC

Njohja e faktorëve që ndikojnë në koston e përpunimit CNC është thelbësore për optimizimin e buxhetit, kështu që le të shpjegojmë secilin veç e veç përpara se të kalojmë te idetë për uljen e kostos.

 1.Lëndë e parë

Faktori i parë është lloji i materialit që ju nevojitet për komponentin tuaj, i cili bazohet në përdorimin e synuar të produktit përfundimtar.Për shembull,alumini, çeliku,tunxh, titan dheplastike(PVC, PC, Najlon, ABS)janë materialet e njohura të përdorura në përpunimin CNC.Ndërsa bronzi dhe titani janë më të shtrenjta, çmimi i materialit do të jetë i ulët nëse keni nevojë për produkte dhe përbërës të bërë nga plastika.

 

 2.Kompleksiteti i komponentëve dhe lloji i përpunimit

Komponentët gjeometrikë kompleksë janë të kushtueshëm për përpunimin CNC.Këto kërkojnë më shumë kohë për të krijuar dizajnin CAD dhe kërkojnë një makinë CNC me bosht më të lartë (pesë ose gjashtë akse) dhe përpunime të ndryshme, duke përfshirëkthesë, bluarje, bluarje CNC dhe rrugëzim CNC,të cilat kërkojnë më shumë kohë për t'u prodhuar.Prandaj, përpunimi i komponentëve më të thjeshtë duke përdorur tre ose katër akse do të jetë më pak i shtrenjtë se ato më të komplikuara.

Përpunimi me tre boshte dhe me shumë boshte në SHBA dhe Evropë kushton midis 25 dhe 35 dollarë në orë dhe midis 60 dhe 120 dollarë në orë, respektivisht.Por nëse zgjidhni prodhuesit kinezë, do të jetë shumë më i ulët.Për shembull, tonë Shërbimi i përpunimit CNCtarifon vetëm 7–12 dollarë dhe 25–40 dollarë në orë për përpunimin CNC me tre boshte dhe me shumë boshte, respektivisht.

 

 3.Toleranca e kërkuar

Të gjitha veçoritë dhe mjetet e nevojshme për ruajtjen e saktësisë së lartë dhe prodhimit të saktë janë të pranishme në makinat CNC.Megjithatë, çmimi do të jetë më i lartë nëse keni nevojë për pjesë me një tolerancë të ngushtë dhe përsëritshmëri, sepse nevojitet më shumë kohë pune dhe konfigurimi i veglave për ta ruajtur atë.Gjithashtu, nëse komponentët kanë nevojë për tolerancë të ngushtë, do të kërkohen inxhinierë shtesë të kontrollit të cilësisë për të monitoruar dhe vlerësuar procesin.

 Përpunimi CNC me precizion të lartë

Përpunimi CNC me precizion të lartë

 4.Përfundimet e sipërfaqes

përfundimi i sipërfaqesështë e nevojshme që komponentët e përpunuar të parandalojnë korrozionin, të rrisin qëndrueshmërinë dhe të përmirësojnë tërheqjen estetike.Veshje e thjeshtë me bojë,lustrim, veshje elektrokimike, galvanizim, dhePërfundimi i oksidit të zijanë disa shembuj të përfundimeve të sipërfaqes që mund të kërkojnë komponentët.Kostoja do të ndryshojë në varësi të llojit të përfundimit të nevojshëm në sipërfaqen e komponentit.Për shembull, ndërsa veshja me oksid të zi dhe elektrikimi janë të shtrenjta, lustrimi ose lyerja e thjeshtë është më pak e kushtueshme.

 

5.Sasia e artikujve

Artikuj identikë të përpunuar me CNC 

Artikuj identikë të përpunuar me CNC

Për shkak se një model i vetëm CAD dhe parametra kontrolli mund të prodhojnë mijëra artikuj identikë, sa më e lartë të jetë sasia e kërkuar, aq më e ulët do të jetë kostoja për njësi.

Një grup mjetesh mund të funksionojë për operacione të shumta përpunimi, duke reduktuar kohën e prodhimit.Për shembull, nëse një artikull kushton 5 dollarë dhe ju porositni 100 prej tyre, çmimi mund të bjerë në 3,5 deri në 4,50 dollarë nëse keni nevojë për më shumë se 1000.

 

6.Faktorë shtesë

Elementë të tjerë, duke përfshirëtransporti dhe koha e dorëzimit,ndikojnë në koston e përgjithshme të përpunimit CNC.Për shembull, transporti do të jetë më i shtrenjtë nëse komponentët janë të mëdhenj dhe të rëndë.Një dërgesë urgjente do t'i shtojë edhe disa dollarë shtesë çmimit.

 

Si të zvogëloni koston e përpunimit CNC?

Shumicën e kohës, klientët zbulojnë se kostot e përpunimit CNC janë pak më të larta se sa pritej.Megjithatë, ka mënyra për të ulur çmimin duke marrë vendime inteligjente dhe duke marrë parasysh faktorë të ndryshëm.Këtu janë disa metoda për të ulur koston e përpunimit CNC.

 1.Optimizoni dizajnin e procesit

Modelet e procesit të prodhimit ndikojnë shumë në koston e përpunimit CNC, kështu që optimizimi i modeleve më pak komplekse dhe zvogëlimi i kohës së përpunimit është thelbësor.Përveç kësaj, kompleksiteti dhe gjatësia e segmenteve mund të reduktohen lehtësisht nëse funksionaliteti i një komponenti nuk ka ndikim.Merrni parasysh të bëni hapa të thjeshtë nëse nevojiten konfigurime të shumta përpunimi për të krijuar produktin.

Konsultohuni me profesionistët e dizajnit që kanë punuar në optimizimin e dizajnit të përpunimit CNC.Ne mund t'ju ndihmojmë në uljen e kostove duke optimizuar dizajnin nëse nuk keni akses tek ekspertët.Inxhinierët tanë ndihmojnë gjatë gjithë procesit të prodhimit, sepse ata kanë punuar në terren për më shumë se një dekadë.Na kontaktonipër çdo konsultim të lidhur.

2.Rishikoni zgjedhjen e materialit

Përpara se të zgjidhni materialin për përpunim, merrni parasysh vetitë e kërkuara të komponentit si fortësia, forca, qëndrueshmëria dhe qëndrueshmëria.Më pas, bëni një listë të kostove të materialeve të ndryshme që përshtaten me gamën e kërkuar të këtyre faktorëve.Më pas, kur krijoni prototipin, mund të zgjidhni dy materiale dhe të krahasoni çmimet e tyre për të parë se cili është më i liri, ndërkohë që plotëson të gjitha kërkesat dhe vetitë funksionale.

 3.Vendosni afate fleksibël

Dorëzimi urgjent është më i shtrenjtë për prodhuesit sesa një orar fleksibël i dorëzimit.Prandaj, përfundoni përpunimin sa më shpejt të jetë e mundur për të shmangur afatet e ngushta dhe për të kursyer para.

 4.Merrni parasysh kontraktimin

Ju mund të ndani pjesët e kërkuara dhe të transferoni nga prodhues të tjerë për të ulur koston e përpunimit CNC për komponentët dhe produktet.Kostoja e përpunimit CNC është më e lartë në vendet e zhvilluara në krahasim me ato ku industritë prodhuese janë më konkurruese, si Kina.Për shembull, çmimi i kompanisë sonë është shumë konkurrues dhe do të jetë 20 deri në 40% më i ulët se ai i SHBA dhe Evropës.

 5.Një konsideratë tjetër

Zgjidhni përfundimin e sipërfaqes dhe gamën e tolerancës që është ekonomikisht më e përballueshme dhe që plotëson nevojat tuaja pa sakrifikuar funksionalitetin ose veçoritë e komponentit.

 6.Prodhim në shkallë të gjerë

Prodhimi në shkallë të gjerë i komponentëve me përpunimin CNC rezulton në kursime të kostos, sepse konfigurimi i përsëritur i veglave, tarifat e projektimit CAM & CAD dhe tarifat e përgatitjes eliminohen.Pra, kostoja e prodhimit është ulur si pasojë.

 

konkluzioni

Kostot e përpunimit CNC ndryshojnë nga faktorë të ndryshëm, kryesisht kostoja e materialit, punës, makinës dhe faktorëve të tjerë shtesë.Gjatë llogaritjes së kostos, duhet të merren parasysh nevojat për pajisje dhe punë, lloji i përpunimit, kompleksiteti i pjesës, trajtimi i sipërfaqes dhe koha e përpunimit.

Llogaritja e kostos së përpunimit CNC është e thjeshtë kurduke bashkëpunuar me ne.Për shkak se ne përdorim algoritme kompjuterike dhe llogaritjet e kuotave të përpunimit të krijuara nga ekspertë për të përgatitur dhe dërguar kuotimin bazuar në kërkesën tuaj, ne mund të ofrojmë një kuotim menjëherë pasi të marrim kërkesën tuaj.Më pas, ju na dërgoni dizajnin dhe ne ecim përpara me punën duke u fokusuar në kërkesat dhe komentet tuaja.

 

FAQ-të

A është përpunimi CNC një proces i kushtueshëm prodhimi?

Jo, kjo varet nga faktorë të ndryshëm, nga kompleksiteti në procesin e projektimit te vëllimet e komponentëve që ju nevojiten.Megjithatë, prodhimi i madh është shumë me kosto efektive.

Sa duhet për të marrë kuotimin?

Nuk ka rëndësi se sa kompleks është dizajni juaj.Ne përgjigjemi me një kuotim brenda 24 orëve.

Cili është materiali më i mirë për përpunimin CNC?

Varet nga aplikimet e produkteve dhe nga vetitë e nevojshme fizike dhe mekanike.Pra, lërini ekspertët tanë të zgjedhin materialin më të mirë për përpunimin CNC bazuar në nevojat tuaja.

Cilat janë operacionet tipike të përpunimit CNC?

Operacionet e zakonshme të përpunimit CNC përfshijnë shpimin, shpimin, tornimin dhe bluarjen.

 


Koha e postimit: Qershor-25-2022

Gati për të cituar?

Të gjitha informacionet dhe ngarkimet janë të sigurta dhe konfidenciale.

Na kontaktoni