Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Sveitsisk dreiing: Drift, fordeler, begrensninger og bruksområder

Sveitsisk dreiing: Drift, fordeler, begrensninger og bruksområder

Estimert lesetid: 4 minutter 20 sekunder

 

Swiss-tuning operasjon

Swiss-tuning operasjon

Dreieprosessen i produksjon refererer til å redusere diameteren til et arbeidsstykke for å oppnå den nødvendige dimensjonen ved å fjerne materiale fra den ytre overflaten.Dearbeidsstykket roterer, og dreieverktøyet fjerner materiale ved trykkberøringdet ytre skallet.

En vanlig dreiebenk er en veldig grei tilnærming forsnu.Selv om dreiing med dreiebenk har problemer med kvalitet og nøyaktighet, har CNC Swiss-maskiner blitt svært effektive og populære i den globale produksjonsindustrien.

Sveitsiske maskinerer i stand til å produsere ekstremt små deler med ekstrem presisjon.Derfor er det den beste maskineringsmetoden hvis du trenger deler med en diameter på mindre enn 1,25".

 

Denne artikkelen beskriver kortDrift, fordeler, begrensninger og anvendelse av den sveitsiske dreieprosessen.

 

Sveitsisk snuoperasjon

Sveitsisk maskin har et bevegelig hodelager hvorarbeidsstangen festes for dreiing i en spennhylse eller chuck, avhengig av størrelsen.Hvis stangen er veldig liten, kan hylsen feste den med stor grad avstabilitet ved hjelp av styregjennomføring.Som et resultat blir ikke stangen eksponert direkte for dreiebenken og dreieverktøyet, noe som gjør at materialet kan snus raskt og sikkert inne i maskinen uten avbøyning.

DeHeadstocks beveger seg langs Z-aksen som svar på inngangskontrollerslik som matehastighet, skjærehastighet, skjærekraft og flankeslitasje, mensdreieverktøyet er plassert på styrebøssingens overflate.Styrebøssing gir støtten vendingen i hvert skjærepunkt.I motsetning til tradisjonell dreiebenk, kan arbeidsstangen i denne maskinen spinne og gli i aksiale retninger.

 

 

Trinn å følge

Trinn 1:Kontroller alle komponentene til den sveitsiske dreiemaskinen som fungerer som de skal.

 

Steg 2:Fest arbeidsstykket (arbeidsstangen) til spennhylsen og sørg for at den er justert slik at den kan gripe arbeidsstangen ordentlig, enten hodestokken beveger seg inn eller ut.

 

Trinn 3:Monter det riktige verktøyet som kravet om å snu på forsiden av styrebøssingen

 

Trinn 4:Juster styrebøssingen for å løsne arbeidsstangen for gjennomføring ved å la hodestokken få tilgang til bøssingen.Sørg også for at den kan støtte stangen på alle skjærepunkter.

For de fleste løsne- og strammeoperasjoner bruker operatører en skiftenøkkel med pinner innebygd i bøssingen.

 

Trinn 5: For å starte produksjonen, skyv arbeidsstangen gjennom hodestokken til avskjæringsstedet og gi de nødvendige inngangene.

 

 

Fordeler med sveitsisk dreiing

Sveitsisk dreiing har mange fordeler i produksjonsindustrien, spesielt i presisjonsproduksjon.Følgende er noen av de viktigste fordelene ved å bruke sveitsisk dreiing.

1.     Sveitsiske maskiner kan dreie selv de minste delene, som klokkestifter og injeksjonsnåler, med høy dimensjonsnøyaktighet.

 

2.     Sveitsisk dreiing er den perfekte tilnærmingen for alle krav,avsmalning, avfasing og motdreiing.

 

3.     Under den sveitsiske vendeprosessen blestyregjennomføringfunksjonen gir en høy grad av stabilitet til arbeidsstangen.

 

4.     Vann brukes som skjærevæske for den sveitsiske dreiingen i stedet for olje for å minimere varmespredningen i arbeidssonen.

 

5.     Sveitsisk dreiing gir etterbehandling av arbeidsstang av høy kvalitet, noe som reduserer behovet for sekundære etterbehandlingsoperasjoner.

 

6.     Siden den sveitsiske maskinen har et bevegelig hodelager, gjør dreiing den enklere og raskere enn vanlig dreiing med dreiebenk.

 

7.     Fordi verktøyene i sveitsiske dreiemaskiner er svært kompatible, vil det være minimal vibrasjon under dreiingen.

 

8.     Den sveitsiske maskinens kompakte geometri gjør at verktøyet kan operere innenfor millimeter fra arbeidsstangen, noe som reduserer spon-til-chip-tiden under dreieprosessen.

 

Begrensninger

·        Kostnaden for sveitsisk dreiing er dens største ulempe.I tillegg øker nøyaktigheten og presisjonen til produserte deler kostnadene til prosessen.

 

·        Verktøyene i den sveitsiske dreiemaskinen beveger seg mindre i det fjerne, noe som reduserer produksjonstiden, men begrenser arbeidsstangens størrelse.

 

·        Fordi hele arbeidsstangen roterer med et høyt turtall, er det også en begrensning å opprettholde den nøyaktige deldiameteren per design.

 

·        Snuoperasjoner med sveitsiske maskiner, spesielt for små bildeler, krever svært dyktige operatører og en bratt læringskurve.Som for eksempel materialer for biler og medisinske deler er utfordrende å jobbe med i høypresisjonsproduksjon, og opprettholder den nødvendige overflatebehandlingen.

 

·        I motsetning til konvensjonell dreiebenk, brukes vann som skjærevæske for den sveitsiske dreiingen for å minimere varmespredningen.Vann gir imidlertid ikke bedre smøring enn olje i arbeidssonen.

 

applikasjoner

Sveitsisk dreiing har applikasjoner for nesten alle bransjer som krever deler med høy presisjon for riktig funksjonalitet til de forskjellige systemene og maskinene.

 

Deler fra Swiss-turning

Deler fra Swiss-turning

 

Se industri:Se komponenter som nåler, ramme, underskive, timemaker og mer

Bil:produksjon av bittesmå sylindriske bildeler som stempel for hydrauliske ventiler, motorkomponenter, aksler, drivstoffinnsprøytningssystemer, girdeler, elektriske systemer og transmisjonskomponenter som krever høy grad av presisjon.

Luftfart:Når det gjelder drift og sikkerhet, krever romfartsindustrien høy presisjon i maskinerte deler.Swiss turning brukes til å lage romfartskomponenter som fly- og romfartøymotorer, vinger, armer, hjul, cockpit og elektriske komponenter.

Militær:Komplekse og små sylindriske geometrier for deler som brukes i forsvarsutstyr der presisjon er avgjørende for funksjonalitet.Slik som våpen, stridsvogner, missiler, fly, droner, helikoptre, rakettkastere, skip og mange flere.

Medisinsk:Ulike komponenter er nødvendige for diagnostikk, kirurgi, behandling og medikamentlevering.Noen få eksempler er elektroder, nåler og ankere.

 

Konklusjon

Utvilsomt er den sveitsiske dreieprosessen veldig nøyaktig, rask og effektiv når det gjelder å produsere komplekse sylindriske geometrier for ulike felt, alt fra urnåler til komponenter for raketter.Det spiller ingen rolle hvor små delene er;det går aldri på akkord med designtoleransen.Selv om den sveitsiske dreieoperasjonen krever høykompetanse, er den ikke kompleks som du tror.vihar jobbet med produksjon fra sveitsiske maskiner i lang tid.Våre dyktige operatører og ingeniører er kvalifisert til å gi den beste og pålitelige servicen knyttet til sveitsisk dreiing.Så hvis du trenger sveitsisk svinghjelp og konsultasjon, ikke nøl medkontakt oss.


Innleggstid: Aug-11-2022

Klar til å sitere?

All informasjon og opplastinger er sikre og konfidensielle.

Kontakt oss