Shenzhen Prolean Technology Co., Ltd.

Сервис за ласерско сечење

Краток опис:

Ласерското сечење е еден од најпрецизните начини за сечење лим материјал за производство на делови.Индустриите преферираат ласерско сечење во денешно време поради неспоредливата прецизност и енергетска ефикасност.

Услугите за ласерско сечење на Prolean ги користат најдобрите CNC ласерски секачи за производство на високопрецизни делови со ласерско сечење со тесни толеранции.


Детали за производот

Ознаки на производи

CNC обработка

СЕРВИС

Ласерско сечење

Ласерското сечење е еден од најпрецизните начини за сечење лим материјал за производство на делови.Индустриите преферираат ласерско сечење во денешно време поради неспоредливата прецизност и енергетска ефикасност.

Услугите за ласерско сечење на Prolean ги користат најдобрите CNC ласерски секачи за производство на високопрецизни делови со ласерско сечење со тесни толеранции.

Ласерско сечење
Обезбедување на квалитет

Обезбедување на квалитет

Конкурентни цени

Конкурентни цени

Навремена испорака

Навремена испорака

Висока прецизност

Висока прецизност

Што е ласерско сечење?

Ласерското сечење е процес на изработка на лим во кој CNC машина концентрира интензивен ласер на лист материјал за да го отстрани материјалот со ласерска топлина.Сечењата направени од ласерските секачи се точни и одговараат на барањата за строга толеранција што неколку други процеси на сечење можат да ги исполнат.

Ласерското сечење може да се користи за еднократни работи, како и за мали до средни серии.Деловите со ласерско сечење се вообичаени во индустриите во денешно време поради широкото усвојување на CNC ласерски секачи во работилниците ширум светот.

Обезбеден квалитет:

Извештај за димензија

Навремена испорака

Материјални сертификати

Толеранции: +/- 0,1 mm или подобро на барање.

Како работи ласерското сечење?

Ласерите не се ништо друго освен светлосни зраци со голема моќност создадени со помош на стимулирана емисија на зрачење.Огледалата и леќите го концентрираат зракот светлина за да создадат единствена точка која поседува огромна количина на енергија.Во ласерското сечење, машините ја користат оваа точка за отстранување на материјалот и сечење на лимот.

Машините за ласерско сечење се CNC машини со ласерска глава наместо држач за алат.Ласерот се движи според командите што се напојуваат на CNC машината за даден дизајн на дел.Моќта на ласерот исто така се менува во зависност од примената и дебелината на листот.Лимот се стега на клупата на машината и се одржува рамно.Ласерот само ја следи патеката програмирана од инженерите и ласерот го сече лимот во процесот.

Како функционира ласерското сечење

Предности на ласерско сечење

Ласерското сечење е исклучително прецизно.Сечењата направени со ласерско сечење имаат точност од 0,002 инчи (0,05 mm).Тие имаат неспоредлива репродуктивност во споредба со другите процеси на сечење.Дебелината на листот не мора да биде униформа.

Зоната погодена од топлина при ласерското сечење е помала од другите процеси на сечење што ги задржува својствата на материјалот во голема мера непроменети.Ласерското сечење е побрзо и енергетски поефикасно од кој било процес на рачно сечење.

Кои материјали се достапни за ласерско сечење?

Алуминиум Челик Нерѓосувачки челик
Al5052 SPCC SS304(L)
Al5083 A3 SS316(L)
Al6061 65 мин  
Al6082    

Prolean нуди широк спектар на материјали за ласерско сечење.Ве молиме погледнете ја листата за примерок од материјалите со кои работиме.

Ако ви треба материјал што не е на оваа листа, ве молиме контактирајте не бидејќи е веројатно дека можеме да го набавиме за вас.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи